POR (6+)

POR (6+)

Choreografie: Piet Van Dycke
Tekst, regie: Jonas Vermeulen
Scenografie: Arjan Kruidhof
Kostuum: Elise Goedgezelschap
Muziekontwerp: Koen Brouwers
Dramaturgie: Marie Peeters
Lichtontwerp: Raf Wouters
Artistieke productieleiding: Sam Cunningham
Productie: dOFt

Kleine, middenzaal en locatie/festivals (minimaal 8x8x5)

Speelperiode: half februari – mei 2026

 

Nieuwe creatie met première op internationaal Krokusfestival februari 2026

POR is een choreografische theatervoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar die balanceert tussen het verleden en de toekomst. Een ode aan de tijdloze cyclus waar gisteren en morgen vandaag worden.

In POR staat een impressionante scenografie centraal, waar twee huiskamers om elkaar heen draaien in een cyclus. In de eerste kamer leven twee jonge familieleden met een visie: ze dromen en praten voortdurend over de toekomst. In de andere kamer leeft een oudere vrouw met haar goudvis en kostbare plantjes: ze houdt zich vast aan herinneringen en leeft in nostalgie. De ene kamer droomt over wat zal komen, terwijl de andere reflecteert over wat is geweest.

In POR zien we het verleden en de toekomst elkaar porren. Twee huiskamers, twee levens, twee werelden gescheiden van elkaar. Ze kijken elk een andere kant op, met het gevolg dat ze heel weinig van elkaar weten. We zien de onbekende, licht geïrriteerde buren evolueren tot verdraagzame, warme figuren. Beetje bij beetje ontdooien ze en maken de herinnering en de droom plaats voor de kracht van het hier en nu.